Korenmolen De Hoop
Dorpsstraat 106
3632 AW Loenen a/d Vecht

Zie je de blauwe vlag op de molen? Dan is de molen open voor bezichtiging!


Bezoek op zaterdag

Bezoek op zaterdag
Raadpleeg onze agenda wat betreft openstellingstijden van onze molen en het bezoekerscentrum.
Je kunt dan de molen van binnen bezichtigen en kunt door onze gids of molenaar worden rondgeleid.

Tijdens deze rondleiding wordt er verteld over de geschiedenis van de molens in Nederland en wordt uitleg gegeven over het draaien van de wieken en het maalproces op een korenmolen. Bij voldoende wind is de molen als maalwerktuig in bedrijf te zien.

Kinderen onder de 16 jaar hebben alleen onder begeleiding van een volwassene toegang tot de molen.

Openingstijden:
zomer: 11:00 – 16:30h
winter: 11:00 – 16:00h


In het bezoekerscentrum geven wij je graag informatie over de activiteiten van Het Utrechts Landschap.

I n onze molenwinkel zijn meelproducten en souvenirs te koop.


Bezoek/bezichtiging van onze molen is gratis…  maar een donatie in onze ‘molenbus’  is beslist welkom en wordt volledig besteed aan het onderhoud van de molen of voor bv de restauratie van de maalstoel op de tweede zolder.
Bezoek op andere dagen

Op afspraak en tegen betaling kun je ook op andere weekdagen een rondleiding krijgen. Dit in overleg, omdat er een gids of molenaar beschikbaar moet zijn.De lengte van de rondleiding kan variëren tussen 30 en 60 minuten, afhankelijk van je wensen en het aantal deelnemers.Per rondleiding kan de groep uit maximaal 20 personen bestaan. Een groep kinderen mag niet groter zijn dan 12. Zijn er meer deelnemers dan proberen we een tweede gids of molenaar in te schakelen of de rondleiding tweemaal te geven. Per 2 kinderen dient er 1 volwassen begeleider te zijn i.v.m. de veiligheid.Vergoeding: € 2,50 per persoon, met een minimum bedrag van € 25,00. Deze vergoeding is volledig bestemd voor de instandhouding van de molen.

Contactinformatie op pagina  ‘contact’