Natuurlijk… enkel en alleen al voor een bezoek aan onze prachtige molen ben je bereidt de nodige kilometers te maken!Maar er is meer in Loenen a/d Vecht dat de moeite van een bezoek waard is.

Geplukt van Wikipedia:

De Grote- of Nederlands Hervormde Kerk. Het oudste deel van de kerk is het huidige  koor dat uit  tufsteen is opgetrokken. Het wordt gedateerd van voor 1300.
De beide  kruisbeuken en het  middenschip zijn in 1320 aan het oorspronkelijke kerkje toegevoegd, evenals de  toren. Deze toren is rond 1500 vervangen, of drastisch verbouwd.
In 1464 is de  sacristie gebouwd. Deze sacristie werd later, in gewijzigde vorm, in gebruik genomen als portaal bij het koor. In 1518 zijn de  zijbeuken toegevoegd, waardoor het huidige  pseudobasiliek kerkgebouw is ontstaan.

De toren van de Grote Kerk staat ongeveer tachtig centimeter uit het lood en staat volgens opeenvolgende metingen nog altijd niet stil.
De toren is van het Utrechtse type en gebouwd rond 1500. In de toren bevindt zich een oude klokkenstoel met een oude klok, gegoten door P. Hemony in 1676, met een diameter van 74 cm.
Een tweede klok is na de Tweede Wereldoorlog gegoten, toen de vooroorlogse klokken door de bezetter in beslag waren genomen en alleen de grote klok van 74 cm werd teruggevonden. De toren heeft een mechanisch torenuurwerk van de hand van B. Eijsbouts uit 1958, maar met een elektrische opwinding. De wijzerplaten zijn tijdens een restauratie gevonden, achter de toenmalige wijzerplaten, en in oude luister hersteld.

Landgoed Vrederijk van voormalig  ABN AMRO-topman  Rijkman Groenink. Het tien  hectare grote “landgoed Vrederijk” is toegankelijk voor het publiek.

Cronenburgherbrug is een basculebrug over de rivier de Vecht die vooral door twee dienstwoningen voor brug- en veldwachter, inclusief brandspuitberging opvalt.

Terra Nova is een 50 hectare groot landgoed gelegen aan de Vecht en de Loenderveense Plas, ten noorden van  Oud Over.

De Glashut arbeiderswoningen bij de voormalige Glasfabriek.

Poldermolen de  Loenderveense Molen.

Grafkelder Bijl de Vroe, waarin enkele leden van het geslacht  Van Nassau la Lecq zijn bijgezet.